Annonce
Annonce
Historien om Wendy

Historien om Wendy

Læs om, hvordan Wendy-bladet startede

Sådan startede det hele
Det allerførste blad udkom i Danmark i 1983, og dengang hed bladet Penny. Det udkom en gang om måneden. Der var masser af hestehistorier i bladet og flotte plakater, men der var ingen faste personer, som der er i dag. Historierne kunne foregå i gamle dage og i andre lande. Nogen gange var der slet ikke mennesker med i historierne, så var det hestene, der fortalte. Som i dag, var der også dengang sider med pennevenner og tegninger, og der var brevkasserne Spørg Henriette og Spørg Dyrlægen.

To år senere købte Serieforlaget bladet og fortsatte med at udgive Penny hver måned. Der begyndte at komme små ekstra-gaver med bladene, og i 1991 møder læserne for første gang Wendy. Hun får sit eget blad i alt 3 gange, nemlig i Penny Ekstra-bladene, som udkom i oktober, november og december 1991.

Fra nr. 1 i 1992 udkom Penny-bladet hver 14. dag, og der er Wendy-historier i hvert andet blad. Wendy bliver hurtigt fantastisk populær, og læserne vil have flere historier med hende. I sommeren 1995 skifter bladet navn fra Penny til Wendy, og der kommer Wendy-historier i hvert eneste nummer.

De fjollede - og meget populære - Snobby & Snuske møder læserne for første gang i 1993, hvor de har fået tildelt den sidste side i bladet. Og i 1998 bliver det udvidet til to sider i hvert nummer.

I januar 1999 skifter Wendy-bladet størrelse og udseende. Bladet bliver større, og alle siderne bliver i farver. Der kommer en flot artikel i hvert nummer om spændende hesteracer fra hele verden, og læserne får mulighed for at få deres egne hestebilleder i bladet.

Wendy i andre lande! 
Dengang Penny-bladet startede i 1983, udkom bladet i Danmark, Norge, Sverige og Holland, og alle bladene blev trykt sammen, så det var de samme historier, der var i alle landenes blade.

1986 begyndte Wendy at udkomme i Tyskland og i dag udkommer Wendy altså i Tyskland, Norge og Danmark. I Tyskland kommer der et nyt blad hver anden uge, i Norge udkommer der 8 numre om året, hvor der i Danmark udkommer 12 numre.

3 Kommenter
Jeg har også et par penny blade pga. min mor gik til ridning🐴
Jeg har faktisk nogle Pennyblade fordi min moster også var en “hestepige” da hun var barn:)) Men jeg har faktisk aldrig hørt historien bag Wendybladene før, så det er lidt sjovt!🤗😇
Det var sjovt at høre histoien om wendy. Hvordan det skiftede navn fra penny til wendy!

Annonce
31
Del
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk