Annonce
Annonce

Shire-hesten

Verdens højeste hest

Oprindelse: England
Højde: 163-183 cm
Farve: Sort er mest almindeligt. Mørkebrun, brun eller skimlet findes også. Der godkendes ikke store hvide pletter på kroppen.
Karakter: Blid og lærenem, venlig, aktiv, arbejdsom og udholdende.

Fysiske kendetegn:
Medium størrelse hoved med en smule romernæse. Store, venlige øjne, bred pande og lange, smalle ører. Halsen er lang og harmonisk i overgangen til kroppen. Skulderen er skrånende. Kroppen er dyb og bred. Ryggen er kort, stærk og muskuløs. Bagparten er lang, bred, muskuløs og skrånende ned mod låret. Benene er lange for en så tung hest, med stærke knogler. Mange fine hår på benene. Hovene er brede med en stor omkreds ved kronranden.

Afstamning:
Da shiren stammer fra England, er det meget sandsynligt, at den nedstammer fra nordeuropæiske racer, især fra den sorte friser. Shirens utrolige højde kan muligvis skyldes tilførsel af fuldblod, som også vil kunne forklare dens aristokratiske udseende. 

Anvendelse:
Med mekaniseringen blev efterspørgslen efter shiren mindre, og dens fortsatte eksistens er sikret af dens popularitet som trækhest for bryggerivogne, i dag mest i reklameindslag, og den er samtidig en populær showhest og trækhest i opvisninger.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
0
Del
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk