Annonce
Annonce

Crillo

Hårdfør cowboyhest

Oprindelse: Sydamerika
Højde: 135-152 cm i stang
Farve: Den typiske farve er gråbrun med mørke pletter, ål og en mørk stribe ned ad ryggen. Ofte hvide aftegn på ben og hoved. Andre farver er rød- og blå-skimmel, fuks, palomino og blandede farver. Grå, sorte og brune heste findes også.
Karakter: Umådelig hårdfør, villig og ekstremt udholdende.

Fysiske kendetegn:
Kompakt, robust og flot hest. Kort, bredt hoved, der ender i en fin, spids mule. Lige næseryg, udtryksfulde øjne, der sidder langt fra hinanden, samt små, spidse ører. Muskuløs hals, stærke, skrå skuldre og bred brystkasse. Kort ryg med flot buede ribben og kraftfulde lænder. Bagparten er muskuløs og velskabt. Benene er korte med gode knogler, koderne er korte, og hovene er små og hårde.

Afstamning:
Sydamerika producerer, hvad der må betegnes som en af de mest hårdføre racer i verden - den lille criollo. Racens grundstamme er andalusier-, araber- og berberblod. Criolloen levede i over 300 år vildt på Sydamerika prærie, og som følge af de mange års tilfældige krydsninger, er racen blevet lille, men særdeles hårfør.

Anvendelse:
Anvendes som arbejds- og ridehest af de sydamerikanske cowboys, gauchoer, der arbejder på de store kvægstutterier i Sydamerika.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
0
Del
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk