Annonce
Annonce

Amerikansk saddlebred

Den amerikanske tølter

Oprindelse: USA, sydstaterne
Højde: 152-163 cm i stang
Farve: Brun, rød eller skimmet, men af og til kan der være en rødskimmel, broget eller palomino.
Karakter: Intelligent hest med stor udstråling

Fysiske kendetegn:
Fint, ædelt hoved med kønne livlige ører og god bredde mellem de vågne øjne. Mulen er lille og elegant med brede, følsomme næsebor. Halsen er højt ansat, skuldrene stærke, kroppen kort og muskuløs, krydset er meget fladt, hale og man er kraftig, og halen er højt ansat. Hårde ben med smidige led, og lange, skrå koder. En imponerende hest med stor udstråling og meget høj forbensbevægelse.

Afstamning:
Saddlebred’en blev udviklet af en blanding af fuldblod, morgan og den nu uddøde narragansett pasgænger, og dens oprindelige formål var at være all-roundhest for plantageejerne i Sydstaterne.

Anvendelse:
Nogle saddlebred’er er flergængere, og ud over de tre almindelige gangarter behersker de yderligere de to firtaktede gangarter: Den langsomme “slow gait” og den flotte “rack”. “Slot gait” skal udføres meget langsomt med benene, især forbenene, højt løftet. “Rack” er den hurtigere version. Der skal vises et godt tempo, og hele bevægelsen skal være kvik. Gangarten minder meget om den islandske hests tølt. I dag er den mest kendt som showhest enten under rytter eller for vogn.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
4
Del
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk