Annonce
Annonce

Akhal-tekiner

Skinner som guld

Oprindelse: Rusland, Turkoman-stepperne
Højde: 144-154 cm i stang
Farve: Den typiske farve er gylden, enten lys eller mørk, og hårlaget har ofte et metalagtigt skær. Skimmel eller fuks kan forekommer. Kan have hvide aftegninger.
Karakter: Livlig og har sin egen vilje. Kan være stædig og have et hidsigt temperament. 

Fysiske kendetegn:
Fintformet hoved med en lang, lige næseryg. Store, udtryksfulde øjne og lange ører. Lang, tynd hals på perfekt skrå skuldre. Meget udtalt sadeleje og kan have meget smal bringe. Lang, smal krop, der er mager og senet. Man og hale er kort, tynd og silkeblød. I nogle tilfælde er der faktisk ingen man eller pandelok. Akhal-tekineren minder mest af alt om en mynde. Dens enestående bevægelser er frie og glidende, og den er uhyre smidig og næsten svævende i alle gangarter.

Afstamning:
Det er en umådelig modstandsdygtig hest, der gennem århundreder er blevet i stand til at udholde de ekstremt høje temperaturer, som forekommer i de ørkenområder, den lever i. Akhal-tekineren må nok betegnes som den bedste af de russiske ridehesteracer. Den er hurtig, elegant og alsidig, så den eneste ulempe er dens selvhævdende temperament. 

Anvendelse:
Akhal-tekineren er en glimrende springhest, hvis den har en god dag, men er den i dårligt humør, vil den refusere, uden at rytteren kan stille noget op. Racen har et medfødt talent for dressur.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
4
Del
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk