Annonce
Annonce
Problemer med at sadle op

Problemer med at sadle op

Min hest sparker, når jeg sadler op. Hvad gør jeg?

Hej Wendy
Den hest jeg rider på, lægger ørerne tilbage og bider og sparker efter mig, når jeg lægger sadel og spænder gjord. Hvorfor gør hun det, og kan man få hende til at lade være? 
Hilsen Cecilie

Kære Cecilie
Allerførst skal du sikre dig, at sadel passer til hesten. Trykker sadlen, får hesten ondt i ryggen, og så er det hendes måde at vise det på. Når hesten ser sadlen, forbinder den det med den smerte, som det er at have sadlen på ryggen, og når du strammer gjorden, presser det på de ømme muskler. En del heste går med ukorrekte og dårligt tilpassede sadler, og det giver dem smerter. Som hesteejer og rytter er det derfor meget vigtigt, at man er opmærksom på at bruge udstyr som passer hesten. 
Er sadlen i orden, og hesten ikke er øm i ryggen, så må du i gang med at lede efter ting, som du kan gøre anderledes i din omgang med hende. Er du usikker, når du skal give hende sadel og hovedtøj på? Det er til at forstå, hvis du er det, når du ved, at hun vil bide efter dig. Hun kan hurtigt mærke din usikkerhed og derfor reagere endnu kraftigere. En god ting er at give hende hovedtøjet på først, så kan du holde igen på tøjlen ved den del som ligger på højresiden – altså længst væk fra dig selv – mens du lægger sadlen på og spænder gjord. På den måde kan hun ikke vende hovedet og snappe dig. Husk at rose hende, lige så snart hun står stille, også selv om det kun er kort tid af gangen. Ros hende på en blid måde, og så meget du kan. Der skal lang tid til at vende en dårlig situation, så du må væbne dig med tålmodighed, indtil hun slapper af og opsadlingen kan foregå problemfrit. Husk, at den første tillid kan du allerede vinde, når du strigler hende – prøv at få nogle gode oplevelser dér, så er I begge allerede godt på vej. Håber det lykkes for dig. 

Hilsen Wendy

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
13
Del
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk